top of page

Tatranská rozcvička 06/2016


7.-8.6.2016

Sneh z dolín pomaly schádza a vytvára divoké potôčiky, ktoré miestami schovávajú chodníky. Slnko a s ním aj teplo sa opäť dostáva do dolín a je tu čas sa znova vrátiť do našich tatranských stien. Po pár skalkárskych záťahoch už neviem doma obsedieť a nakoniec sa s Deni dohováram na otváračke tatranskej sezóny...

Vrcholovka :)

Plán bol jasný: "hlavne nech nás to baví", a tak sme nenaháňali ani čísla ani dĺžky a na pohodičku sme si užívali dobré počasie a partiu. Deni zavolala ešte Peťa a Braňa, a v utorok ráno sa všetci stretávame na parkovisku pred Popradským plesom. Po pár rozhovoroch sme už v pohybe a pomerne rýchlo stúpame zlomiskami. Už z cesty vidíme v stene Malého Ošarpanca lezecké dvojky, ktoré si to ženú hore na hrebeň. Nasledujú posledné pasáže kamenných blokov, záverečný výšvih a už vegetíme na trávnatej terase pod stenou.

Puškáš, kľúčové miesto

Vyššie to už pôjde jedine Puškášom (VI+), Deni mi prenecháva plnú moc v ťahaní dĺžok a chalani sa stotožňujú s naším nápadom a lezú za nami. Síce sú to len 3 dĺžky ale všetky stoja za to! Je to krásne lezenie v kompaktnej skale. Čas v štande naťahujem fotením Braňa a Peťa pod nami. Na vrchole si dávame ešte spoločnú vrcholovku a zlaňujeme opäť pod stenu.

Braňo v ceste Puškáš

Peťo už musel bežať do civilizácie zachraňovať svadobné povinnosti no my ostatní sme mali ešte kopu času, a tak v lezeckej trojke naliezame do susednej cesty Pĺška (VI-/VI dolezový variant). A znova sme trafili pekné lezenie. Po zlanení zahajujeme ústup a schádzame na Popradské pleso, kde si zakladáme náš BC. Dnešok nemohol dopadnúť lepšie :)

V stredu ráno pri vyhrievaní na terase chaty zvažujeme nástup do studenej galerky Ostrvy v neskorších hodinách, kedy ju už bude slnko trocha olizovať. Po raňajkách teda volíme "kondičný tréning" ala výstup do sedla pod Ostrvou. Po troche turistiky nás už čakala galérka, Braňo to skrz malé, športové, lezečky už nedáva, a teda ako v survival horore sa naša skupinka postupne zmenšuje. S Deni sme si vybrali odistenú cestu Via Alinina (VI+) čím sme zavŕšili hetrik šestkového rozlezeníčka v Tatrách. Za 1,5 hodiny sme už dole pod stenou a pomaly šlapeme naspäť k plesu kde nás čakal Braňo s Mirandou.

Veni Vidi Vici, prvé letné Tatry máme za sebou. Super partia, super počasie a super cesty, dúfam že to bude tak aj naďalej....

Viac fotiek TU


Kde sme zavesení
Kedy sme zavesení
bottom of page