top of page

Dva týždne v lezečkách (I) – Semmering


2-4.9.2016

Konečne je tu September. Slnko už tak nebráni nám, normálnym cicavcom, liezť po skalkách celý deň. Aj to počasie v horách je stabilnejšie a viac climbing friendly. Lezenie, spanie, jedenie,... všetko je pripravené a natlačené do forda, nášho hlavného spoločníka počas nasledujúcich dvoch týždňov nabitých lezením, výhľadmi z divokých bivakov, neuveriteľnými scenériami dolomitských stien a mnohým iným....

Maruška je po návrate z Ríma trocha chorá ale pevne veríme, že to spolu nejako dáme. Po malej zmene plánu nahadzujeme do GPS mestečko Kaiserbrunn v údolí Hollental. Oblasti Semmeringu, či už viacdĺžky v údoli Hollentalu, steny HoheWandu alebo športové cesty v Adlitzgrabene netreba veľkú osvetu. Mnoho Slovákov a Čechov veľmi dobre poznajú tieto oblasti a radi sa zastavia v bezplatnom campe v Kaiserbrunne. Bohužiaľ ten zažíva tento rok dernieru a od roku 2017 už nebude existovať. Takže ak máte nostalgické zážitky na oprášenie, alebo chcete ešte stihnúť zažiť atmosféru campu, nájdite si čas pre nejaký ten jesenný lezecký weekend.

Chillout po lezení

My volíme lezeckú rozcvičku na skalách v Adlitzgrabene. Maruška sa najprv sťažuje, že sa nemá kde rozliezť ale po pár cestách si zvyká na lokálne, mierne vylezené, vápno a ladne berie cesty jednu za druhou. Prvý deň lezieme spoločne hlavne o sektoroch Baucherl a Lari Fari. V Baucherl sme poliezli všetko do 6a+. Poobede nás, už trocha vypečených, vytrápila cesta Traum Ewiger Finsternis, ževraj za 6a, ale teda prísne 6a-čko.... Cesta je v strede vyšmýkaná a človek robí pohyby dosť silovo, no čerešničkou na torte sú záverečné kroky do zlaňáku, priam šialená pasáž na záver. Vrelo odporúčam!

Maruška v ceste Bierbauch 6a OS

Druhý deň si plním svoje predsavzatie prelezením cesty King Kong za 7a. Cesta je pomerne easy go-easy flow. Ak prekonáte nepríjemný poskok z lišty na začiatku, tak sú na ceste hore už iba lopaty a záverečná „rúra“ vedľa zlaňáku kde sa dá vložiť celá ruka. Jednou z ľahkých klasík tohto sektoru je pravdepodobne cesta Frisch Geschottet, 6b+, ktorú (keď ju všetci liezli) som si vyliezol aj ja.

Frisch Geschottet

Rozcvička je za nami, my si užívame posledné chvíle v campe a pripravujeme sa na cestu do Dolomitov. :) Sprievodcu ciest v údolí Hollental nájdete na stránke www.bergsteigen.com. Sprievodcu pre Adlitzgraben si môžete stiahnúť TU.


Kde sme zavesení
Kedy sme zavesení
bottom of page